Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora.
Daca este fad la gust se va transforma intr-un tort delicat si aromat natural
Astfel ca se prepara un pandispan din :
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 plic de zahar vanilat
un varf de lingurita de praf de copt
Blatul
Se separa albusul de galbenus
Se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie 5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat
Apoi se adauga cele 5 galbenusuri, dupa care cele 5 linguri de faina si un varf de lingurita praf de copt.
In tava unsa si tapetata cu faina se aseaza compozitia de mai sus si se baga in cuptorul incins in prealabil.
Dup ace s-a racit, blatul se taie si se insiropeaza cu suc de portocala si suc de lamiae, diluat cu putina apa minerala
Crema
Dovleacul copt se curate de coaja si se zdrobeste sau se mixeaza
coaja de portocala, coaja de lamaie si stafide
Zahar pudra, aproximativ 4 linguri cu putin praf de scortisoara
O lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)
Ornamentul
Se iau patru mere si se feliaza
Se calesc usor cu un varf de cutit de unt( intr-o tigaie de Teflon) si cu o lingura de zahar, apoi se adauga o lingura de miere si putina scortisoara. Se lasa la racit si se vor aseza deasubra blatului uns cu crema de dovleac. Daca se doreste se va turna si putina gelatin de tarta pentru aspect.
Pota buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii