Tort cu doua creme

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu doua creme

Ingrediente

  • Tort cu doua creme
  • Ingrediente:
  • Pentrut.blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • 1 lingurita razatura de lamaie
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cognac alexandrion
  • zeama de la compot ananas sau caise pentru insiropat
  • Pentru creme:
  • 1 ciocolata heidi tiramisu
  • 1 ciocolata heidi cu lapte si alune de padure caramelizate
  • 1 ciocolata heidi cu cereale
  • 1 ciocolata heidi cu caramel
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 cutie mica de frisca Hulala

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori faina cu praful de copt. Se pun la hidratat stafidele in cognac si esenta de rom pentru jumatate de ora. Se freaca bine galbenusurile, se adauga coaja de portocale si lamaie si treptat zaharul. Se amesteca cu esentele, stafidele nescurse si la safrsit se adauga cate doua linguri din faina si albusuri treptat si se amesteca rapid de jos in sus pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentro 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca e nevoie se mai tine 10 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul. Blatul l-am intors pentru a folosi partea cea uniforma, de aceea se vad stafidele care s-au cam lasat la fund.

Crema:

Se bat cele doua cutii de mascarpone si apoi se adauga treptat frisca lichida si se bate in continuare pana se leaga .Se adauga esenta de vanilie si se imparte apoi aceasta crema in doua castrone diferite.O crema dintr-un castron se va amesteca cu esenta de rom, ciocolata tiramisu si caramel topite la bain marie si cealalta cu celelalte doua ciocolate topite la bain marie. Pentru crema facuta din ciocolatele cu umplutura (tiramisu si caramel) se va amesteca cate putin ciocolata topita cu o parte de mascarpone si apoi se adauga treptat crema pentru a ramane uniform si a nu se branzi. Se taie blatul in trei si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se aseaza 1/3 dintr-o crema pe primul blat, se aseaza al doilea blat, se pune a doua crema, se aseaza al trilea blat si se imbraca tortul in crema ramasa. Se orneaza dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa
Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise