Tort cu două blaturi

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Tort cu două blaturi

Ingrediente

  • Blat maro: 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie, un praf de sare.
  • Blat alb: 4-5 albusuri (depinde cat de mari sunt ouale),
  • 120 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 80 g nuca macinata,
  • 2 linguri (rase) faina,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g mac
  • Crema: 4-5 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar (daca doriti mai puteti "taia" din cantitatea de zahar),
  • 2,5-3 liguri faina,
  • 1/2 l lapte,
  • esenta de vanilie, 100 g unt.

Mod de preparare

Intai mixam bine ouale timp de 20-25 de minute, impreuna cu zaharul, esenta si putina sare. Incorporam usor, folosind o lingura de lemn, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam cu grija, de jos in sus. Turnam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de silicon), lovim usor forma de masa, apoi coacem blatul in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Cat timp se coace blatul maro, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa care incorporam si zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea lucioasa. Incorporam cu grija nuca macinata, amestecata impreuna cu faina, nuca de cocos si macul. Coacem, in cuptorul preincalzit, cca 25 de minute, la foc mediu, cat sa nu se maroneasca prea tare. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema: peste galbenusurile mixate bine cu zaharul, si mai apoi cu faina, turnam, treptat, laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem la fiert compozitia obtinuta (eu folosesc o oala cu fund dublu) si amestecam pana se ingroasa. In acest moment stingem focul si lasam compozitia sa se racoreasca. Adaugam vanilia, incorporam si untul.

Montam asa: o felie de blat maro (caci il vom taia in doua), 1/3 crema, blat alb, 1/3 crema, felie de blat maro, 1/3 crema. Insiropati, daca doriti, blatul maro.

Presaram peste tort nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise