Tort cu crema si visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema si visine

Ingrediente

  • ptr blat
  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2linguri de ulei
  • 2linguri de cacao
  • 4linguri de faina
  • 1lingura amidon de porumb
  • ptr crema
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 1pahar de lapte
  • 500 ml de smantina de frisca
  • 600 gr de visine congelate sau din compot

Mod de preparare

Intii pregatim blatul

Se bat albusele cu mixerul se adauga treptat zaharul pina devine o spuma tare se adauga galbenusele,si se continua cu mixerul la o putere mai mica,se adauga uleiul,cacao,faina si amidonul.

Se unge o tava rotunda de 26cm,cu putin ulei se toarna aluatul si se coace la 180 de grade aproape 30 de minute,sau pina scobitoarea iese uscata.

Inainte de a pregati crema sau putin mai devreme punem visinile putin dezghetate intr-un bol adaugam 2 linguri de zahar si un paharel de visinata.

Daca folosim visine din compot le strecuram iar sosul lasam putin pe foc sa mai scada putin.

Crema- batem la mixer budinca de vanilie cu 1 pahar delapte si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa. Taiem blatul in doua prima parte o punem pe un platou stropim cu zeama de la visine punem o parte din crema si deasupra punem visine pe toata suprafata.Punem celalalt blat il insiropam si ungem cu crema si netezim frumos si ornam cu restul de visine..Ungem torta si pe laturi cu crema.O lasam la rece ptr citeva ore dupa care se poate servi.

Este un tort usor si foarte gustos cu visinile care sint ca proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise