Crema de zahar ars:
Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie se ia cratita de pe foc si se invarte usor pentru a se imprastia caramelul pana la jumatatea cratitei. Se lasa la racit pana pocneste zaharul caramelizat.
Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu restul de zahar 250 gr, laptele si zaharul vanilat. Se amesteca ca pentru omleta pana face spume. Se pune aceasta compozitie in cratita peste zaharul caramelizat si racit si se da la cuptor circa 40-45 minute pana se incheaga usor crema pe deasupra.
Blatul:
3 galbenusuri se freaca cu 1/2 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 50 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/4 cana zahar. Separat se amesteca si 3/4 cana de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.
Dupa ce s-a copt pe jumatate crema se taie merele felii foarte subtiri si se asaza astfel incat sa acopere toata suprafata de crema si apoi se pune compozitia de blat si se mai lasa la cuptor pana se coace. Se incearca cu o scobitoare (dupa circa 40-45 minute e gata). Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii