Crema de zahar ars:
Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie se ia cratita de pe foc si se invarte usor pentru a se imprastia caramelul pana la jumatatea cratitei. Se lasa la racit pana pocneste zaharul caramelizat.
Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu restul de zahar 250 gr, laptele si zaharul vanilat. Se amesteca ca pentru omleta pana face spume. Se pune aceasta compozitie in cratita peste zaharul caramelizat si racit si se da la cuptor circa 40-45 minute pana se incheaga usor crema pe deasupra.
Blatul:
3 galbenusuri se freaca cu 1/2 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 50 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/4 cana zahar. Separat se amesteca si 3/4 cana de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.
Dupa ce s-a copt pe jumatate crema se taie merele felii foarte subtiri si se asaza astfel incat sa acopere toata suprafata de crema si apoi se pune compozitia de blat si se mai lasa la cuptor pana se coace. Se incearca cu o scobitoare (dupa circa 40-45 minute e gata). Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii