Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita.
Blat: Albusul cu praful de sare se bat bine.Se adauga zaharul si se bat pana devin lucioase. Se pun galbenusurile in care am pus esentele praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie, iar la sfarsit faina. Se adauga cu grija peste compozitia cu lapte din cratita (se pune cu lingura) si apoi uniformizam. Pandispanul sta deasupra cremei nu se lasa la fund.
Dam cratita la cuptorul incins pentru aproximativ 40-45 minute pana ce blatul se rumeneste si compozitia se dezlipeste de pe margini. Scoatem cratita din cuptor si o mai lasam 15-20 de minute sa se racoreasca apoi o intoarcem atent si dintr-o miscare pe o farfurie. Cand aceasta s-a racit, punem budinca la 5 minute dupa ce a fost pregatita conform instructiunilor . Frisca o puneti pe foc si cand incepe sa clocoteasca stingeti, apoi puneti ciocolata si amestecati pana aceasta se topeste. Dupa ce se raceste bine (se pune la frigider) se bate si se orneaza tortul cu ea.
Acest tort l-am facut si fara sa-l ornez cu frisca si budinca si este la fel de bun.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii