Tort cu crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie(optional)
  • 8 linguri de zahar pentru caramel
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esente, coaja de lamaie (optional), 1 lingurita praf de copt, un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 1 plic praf de budinca(de care doriti ,eu am pus de caramel) + 500 ml lapte + 2-3 linguri de zahar
  • 250 - 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita.

Blat: Albusul cu praful de sare se bat bine.Se adauga zaharul si se bat pana devin lucioase. Se pun galbenusurile in care am pus esentele praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie, iar la sfarsit faina. Se adauga cu grija peste compozitia cu lapte din cratita (se pune cu lingura) si apoi uniformizam. Pandispanul sta deasupra cremei nu se lasa la fund.

Dam cratita la cuptorul incins pentru aproximativ 40-45 minute pana ce blatul se rumeneste si compozitia se dezlipeste de pe margini. Scoatem cratita din cuptor si o mai lasam 15-20 de minute sa se racoreasca apoi o intoarcem atent si dintr-o miscare pe o farfurie. Cand aceasta s-a racit, punem budinca la 5 minute dupa ce a fost pregatita conform instructiunilor . Frisca o puneti pe foc si cand incepe sa clocoteasca stingeti, apoi puneti ciocolata si amestecati pana aceasta se topeste. Dupa ce se raceste bine (se pune la frigider) se bate si se orneaza tortul cu ea.

Acest tort l-am facut si fara sa-l ornez cu frisca si budinca si este la fel de bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise