Tort cu crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • Crema de zahar ars: 150 g zahar pentru caramel, 8 oua, 1 litru lapte, 250 g zahar, zahar vanilat
  • Pandispan: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 3 linguri apa.

Mod de preparare

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini. Se lasa la racit.

Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu un varf de sare, cele 250 g zahar, laptele si zaharul vanilat.

Dupa ce s-a racit foarte bine caramelul se pune compozitia in cratita, cratita intr-o tava, iar in tava apa si se da la cuptor, la foc mediu.

Pandispanul: Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga apa rece. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se pun peste albusuri si se amesteca usor, dupa care se pune faina.

Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul pe deasupra si se mai lasa la cuptor pana se coace. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise