Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara punem la topit o cana de zahar,la foc mic si amestecam continuu pentru a nu se lipi sau arde. Cand zaharul e topit si caramelizat,rotim craticioara astfel incat peretii sa fie acoperiti in totalitate cu zahar caramelizat,dupa care adaugam compozitia de oua si dam la cuptor la foc mic circa 20 de minute....timp in care pregatim compozitia pentru pandispan.
Separam albusurile de galbenusuri....albusurile se bat pana obtinem o spuma tare,dupa care adaugam cate o lingura de zahar,batand incontinuu.Adaugam si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de faina,si mestecam incet,de sus in jos cu o lingura de lemn.adaugam si restul de faina impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia astfel obtinuta o adaugam pente crema si dam la cuptor pentru alte 20 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca e gata.
Se lasa la rece aproximativ o ora dupa care deasupra se pun felii de banana iar pente frisca batut. Se orneaza cu mandarine.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii