Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele.
Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta.
Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta de silicon, pana ce s-au incorporat in totalitate.
Ungem o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu unt, o tapetam cu hartie de copt.
Impartim compozitia in 3 partie egale, coacem foile pe rand, cate 10 minute fiecare, la o temperatura potrivita.
Le lasam sa sa raceasca.
Crema:
Rupem ciocolata alba bucatele, o punem intr-un vas cu fundul mai gros impreuna cu frisca lichida.
Le transferam pe foc, focul sa fie micut, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Luam de pe foc si dam la frigider pentru cel putin 4-5 ore.
Intr-un vas amestecam amidonul, cu zaharul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul cu amidon, amestecam cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca.
Dupa ce a stat la firiger compozitia cu ciocolata alba, o scoatem si mixam pana obtinem o spuma.
In crema de vanilie fiarta si rece, punem 3-4 linguri de ganache de ciocolata alba si coaja rasa de portocala. Amestecam usor.
In tava in care am copt blatul punem putina folie alimentara, asezam prima foaie de blat, insiropam cu cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema de vanilie.
Continuam cu blat insiropat, restul de crema si iar blat insiropat.
Dam tortul la frigider 2-3 ore.
Il scoatem, il imbracam cu ganache-ul de ciocolata, oprim putin, cat sa facem cateva moate deasupra.
Nuca o punem intr-o tigaie si o rumenim putin, apoi o taiem cu un cutit.
Punem pe marginea tortului bucati de nuca.
Deasupra, dupa moate, asezam cateva bomboane de ciocolata, iar in centru nuca tocata.
Dam putin la rece, apoi taiem si servim!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii