Tort cu crema de vanilie si fructe

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 2 plicuri crema de vanilie dr oetker
  • 500 ml lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 4 -5 linguri de zahar
  • 1 compot coktail de fructe (800 ml )
  • Decor:frisca ,frisca ,frisca

Mod de preparare

Separam ouale,mixam albusul impreuna cu zaharul.

Galbenusurile le mixam cu uleiul

Amestecam usor galbenusurile in albusuri cu o lingura apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao .Coacem blatul la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Crema

mixam cele 2 plicuri de crema impreuna cu laptele,adaugam spre final gelatina inmuiata in 2 linguri de apa .Dam la frigider ptr 5 minute si apoi amestecam fructele tocate dupa plac.

Sirop ptr blat

2 cani de apa 1 cana de zahar

1 esenta vanilie

Fierbem siropul pe foc si il lasam sa se raceasca.

Taiem blatul in 4 felii ,punem in tava in care l-am copt ,un strat,insiropam apoi aduagam 1/3 din crema de vanilie cu fructe.Apoi acoperim cu al doilea blat,insiropam si punem inca 1/3 din crema.Punem blatul 3 si restul de crema,acoperim cu ultimul blat,il insiropam si pe acesta apoi acoperim si dam la rece sa se inchege putin crema.

Rasturnam pe un platou si decoram cu trandafirasi din frisca colorati .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise