Separam ouale,mixam albusul impreuna cu zaharul.
Galbenusurile le mixam cu uleiul
Amestecam usor galbenusurile in albusuri cu o lingura apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao .Coacem blatul la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Crema
mixam cele 2 plicuri de crema impreuna cu laptele,adaugam spre final gelatina inmuiata in 2 linguri de apa .Dam la frigider ptr 5 minute si apoi amestecam fructele tocate dupa plac.
Sirop ptr blat
2 cani de apa 1 cana de zahar
1 esenta vanilie
Fierbem siropul pe foc si il lasam sa se raceasca.
Taiem blatul in 4 felii ,punem in tava in care l-am copt ,un strat,insiropam apoi aduagam 1/3 din crema de vanilie cu fructe.Apoi acoperim cu al doilea blat,insiropam si punem inca 1/3 din crema.Punem blatul 3 si restul de crema,acoperim cu ultimul blat,il insiropam si pe acesta apoi acoperim si dam la rece sa se inchege putin crema.
Rasturnam pe un platou si decoram cu trandafirasi din frisca colorati .
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii