Se mixeaza 3 galbenusuri cu uleiul si zaharul, se adauga coaja rasa de portocala, nuca macinata si treptat, faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza delicat cele 7 albusuri batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie pentru copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru cca. 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.
Pentru crema, fierbem laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul si putin lapte rece, apoi turnam incet in fir subtire, laptele fierbinte, amestecand intruna sa nu se branzeasca si lasam sa fiarba la foc mic, omogenizand continuu, pana capata consistenta unei creme. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, dupa care incorporam untul moale.
Taiem blatul in doua felii orizontale, asezam blatul de jos pe un platou, turnam deasupra jumatate din crema, adaugam fructele, apoi restul de crema si acoperim cu cea de-a doua felie de blat. Lasam tortul la frigider 2 ore.
Topim pe baie de abur 300 g ciocolata cu lapte si o intindem pe o hartie de copt de dimensiunea si inaltimea tortului. Lasam sa se intareasca.
Pentru glazura, razuim ciocolata, o amestecam cu laptele si incalzim compozitia la bain-marie, pana se topeste ciocolata si incepe sa se lege ca o crema. Se ia de pe foc. O lasam sa se racoreasca putin, apoi frecam cu untul si o turnam peste tort. Desprindem foaia de ciocolata de pe hartie si imbracam tortul. Garnisim deasupra cu fructe proaspete si aschii de ciocolata( dar eu al ales sa folosesc praline).
Se lasa la rece cateva ore, inainte de a-l servi.
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii