Preparam primul blat.
Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.
Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit.
Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.
Preparam si al doilea blat:
Procedand ca la primul.Se coace intr-o forma mai mica rotunda.
Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.
Preparam crema amestecand toate ingredientele.Daca nu s-a legat cum trebuie adaugam zeama de compot.
ASAMBLAM TORTUL:
Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam,intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema.
Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii