Tort kiwi cu crema de lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort kiwi cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 8 oua.
  • 8 linguri de zahar.
  • 8 linguri de faina.
  • 1 praf de copt dr Oetker.
  • Pentru crema de lamaie.
  • 500 ml lapte fiert.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 galbenusuri.
  • 200 gr unt.
  • 1 plic de zahar vanilat.
  • zeama de la 1 buc.lamaie.
  • 1 lamaie intreaga.
  • 1/2 plic intaritor de frisca. Dr Oetker.
  • Pentru insiropat avem nevoie de:
  • 2 sau 3 linguri de rom de la dr Oetker.
  • 3 linguri de Amaretto.
  • 200 ml ness.
  • 5 linguri zahar.
  • Pentru finisarea tortului avem nevoie de:
  • 3 buc. de fruct kiwi.
  • 2 sau 3 linguri de cocos verde.
  • 1 punga migdale maruntite mic(Kaufland).
  • 1 punga migdale maruntie mai mari(Kaufland).

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful de copt si il amestecam cu faina.Faina se pune cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Dupa ce am pregatit compozitia de blat de pandispan,pregatim tava in care o sa coacem blatul,punand hartie de copt.Eu fac acest blat intr-o tava, care i se detaseaza peretii.Dam tava la cuptorul deja incins si lasam cam 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca este copt.

Crema de lamaie.

Pasul 1.Incalzim 500 ml lapte cu 100 gr unt,5 linguri de zahar,pana ce se topeste zaharul.Luam de pe foc si amestecam cele 3 galbenuri,1 plic zahar vanilat,le amestecam si le fierbem la bain marie si apoi le lasam deoparte si trecem la urmatorul pas.

Pasul 2.Zeama de la o lamaie si o lamaie intreaga care o taiem felioare, cu tot cu coaja le punem in robot si le facem pasta.Acest continut il trecem intr-o craticioara cu 5 sau 6 linguri de zahar pe care le fierbem la foc mic,pana ce se omogenizeaza.Zahar punem in functie de cum ne place,mai dulce sau mai putin dulce.La urma adaugam si jumatate din plicul de intaritor de frisca.Amestecam prima crema din pasul 1 cu a doua crema din pasul 2 si o bagam la frigider cel putin o ora.Dupa ce s-a copt blatul si l-am racit il taiem in jumatate si trecem la montarea tortului.Insiropam blatul cu siropul dinainte preparat din 200 ml ness care l-am racit si la care adaugam:2 sau 3 linguri de rom de la Dr.Oetker,3 linguri de Amaretto,5 linguri de zahar.Deci insiropam primul blat,apoi venim cu crema din abundenta,punem al doilea blat si iar crema.Pe peretii exteriori punem migdale maruntite,cu ajutorul pungulitei in care sunt migdalele.Pungulita vine in forma de v si presaram pe peretii exteriori din abundenta migdale.Se vede in poza.Deasupra punem feliute de kiwi(fruct),in ce forme dorim si presaram si cateva linguri cu cocos verde.Acest tort este un deliciu cu crema acrisoara si fructele la fel,este foarte racoritor si merge foarte bine facut vara.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise