Tort cu crema de iaurt si piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de iaurt si piersici

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 8 oua
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 lingurite cacao
  • Ingrediente pentru crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 6 linguri pline zahar pudra
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 compot (400 gr) piersici
  • 1 cutie ananas
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru decorarea tortului :
  • 200 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • 1 pliculet tort gelee incolor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Incalziti cuptorul.

1.Separati albusurile de galbenusuri.

2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.

3.Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.

4.Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.

Mod de preoparare crema de iaurt

1.Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.

2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.

3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.

4.Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.

5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)

Asamblarea tortului

1.Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.

2.Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.

3.Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.

4.Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.

5.Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.

6.Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise