Mod de preparare blat:
Incalziti cuptorul.
1.Separati albusurile de galbenusuri.
2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.
3.Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.
4.Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.
Mod de preoparare crema de iaurt
1.Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.
2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.
3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.
4.Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.
5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)
Asamblarea tortului
1.Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.
2.Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.
3.Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.
4.Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.
5.Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.
6.Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii