Mod de preparare: Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul de tarta, se insiropeaza cu putin sirop din compotul de piersici,la care am adaugat si niste Amaretto, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc feliute de piersica din compot, cu putin sirop.Dupa ce l-am montat eu insiropez si piscoturile pe rand si apoi vin cu folie de aluminiu pusa in patru ca sa sprijin tortul bine si apoi il bag la frigider pentru cel putin 3 sau 4 ore ca sa se intareasca crema de iaurt. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.Am pus mai multe poze ca sa se vada exact cum am procedat.Va garantez ca a fost un tort delicios si care s-a mancat rapid.Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii