Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece pana obtii un aluat elastic, pe care il lasi la rece 30 de minute. Il intinzi apoi intr-o forma de tort si il coci 20 de minute la foc potrivit.
Pregatesti crema asa: amesteci iaurtul cu zaharul, coaja rasa de lamaie si gelatina inmuiata in 200 ml apa si topita pe baie de aburi. Dai aceasta crema la rece pentru 10 minute, apoi adaugi 300 ml frisca batuta si amesteci bine.
Insiropezi foaia de blat cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de rom, si intinzi jumatate din crema. Intinzi apoi gemul de visine, pui capsunile scurse bine si asezi deasupra piscoturile trecute prin siropul preparat. Asezi deasupra crema ramasa, imbraci tortul in frisca, il decorezi cu capsuni si il dai la rece pentru 4-5 ore.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii