Tort cu crema de coarne

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de coarne

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 200 g zahar
  • 145 g faina
  • 40g cacao
  • 1/4 lgt bicarbonat de amoniu
  • Crema de coarne:
  • 220 g coarne bine coapte
  • 80 g zahar
  • 125 g smantana lichida rece, 30% grasime (Pilos am folosit eu)
  • Crema de frisca si iaurt:
  • 275 g smantana lichida (30% grasime)
  • 160 g iaurt natural
  • 60 g zahar
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa
  • Pentru insiropat:
  • 20 ml sirop concentrat de coarne amestecat cu 50ml apa plata
  • Glazura spumoasa:
  • 70g ciocolata amaruie (55% procentaj de cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lg cacao (22% grasime) (optional)

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma ferma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga galbenusurile si mai mixeaza 1-2 minute.

4. Amesteca faina cu cacaoa si cu bicarbonatul de amoniu, si cerne-le. Incorporeaza amestecul in 2 transe in ouale batute si mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.

5. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata atunci blatul este copt, daca iese lipicioasa mai lasa blatul in cuptor cateva minute).

6. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l taia in doua felii egale.

Crema de coarne:

1. Separa pulpa coarnelor de sambure dandu-le printr-o sita.

2. Pune piureul de coarne impreuna cu 60 g zahar pe foc potrivit cateva minute (pana cand observi ca s-a ingrosat). Lasa sa se raceasca complet inainte de a folosi compozitia.

3. Mixeaza smantana lichida cu 20g zahar pana cand creste in volum si capata consistenta, apoi adauga piureul de coarne si mixeaza pana la inglobarea totala a acestuia.

Crema de frisca si iaurt:

1. Pui gelatina la hidratat in 50 ml de apa (daca preferi poti sa pui gelatina la hidratat in smantana lichida) si o dizolvi pe bain-marie apoi o lasi sa se racoreasca cateva minute.

2. Mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta. Adauga iaurtul si gelatina dizolvata si omogenizeaza cu mixerul.

Asamblare:

1. Pune prima felie de blat pe un platou, intr-un inel pentru torturi, insiropeaz-o, pune jumatate din crema de frisca si iaurt. Intinde apoi intr-un strat crema de coarne si pune deasupra restul de crema alba si cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Introdu tortul in frigider pentru cel putin o ora (preferabil 3-4).

2. Scoate tortul din frigider, scoate-i inelul si glazureaza-l.

Glazura spumoasa:

1. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum.

2. Pune 70g frisca impreuna cu ciocolata intr-un vas cu fund dublu la foc mic. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet, adauga restul de smantana mixata si lingura de cacao (ar fi preferabil sa o cerni in compozitie ca sa nu faca cocoloase cum s-a intamplat la mine :) si amesteca bine. Ia glazura de pe foc si foloseste-o la decorat.

Nota: daca nu doriti o delimitare ce tine de consistenta intre straturile de crema alba si crema de coarne puteti adauga 1 lg gelatina dizolvata in crema de coarne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise