Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema fina de ciocolata si glazura catifelata. Perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.
Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi tripleaza volumul.
Adauga treptat uleiul si vanilia, amestecand usor.
Cerne faina, cacaua, praful de copt si sarea si incorporeaza-le usor in compozitia de oua, cu miscari delicate.
Tapeteaza tava cu hartie de copt, transfera compozitia si coace-l 40-45 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca complet.
Siropul caramel cu rom:
Topeste zaharul intr-o cratita, fara sa amesteci, pana devine caramel auriu.
Adauga cu grija apa fierbinte si amesteca pana se dizolva complet caramelul.
Lasa sa se raceasca si adauga romul.
Crema de ciocolata cu rom:
Topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain-marie. Amesteca pana devine omogena.
Lasa sa se raceasca usor, apoi incorporeaza untul si zaharul pudra, mixand pana devine o crema fina.
Adauga romul si lasa crema la frigider 30 minute, pana devine tartinabila.
Glazura de ciocolata:
Incalzeste frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere.
Toarna peste ciocolata maruntita si amesteca pana se obtine o glazura lucioasa.
Asamblare:
Asaza primul blat pe un platou, insiropeaza-l si aseaza-l intr-un inel.
Intinde uniform o treime din crema de ciocolata.
Asaza al doilea blat, insiropeaza-l si adauga a doua treime din crema.
Asaza al treilea blat, insiropeaza-l si acopera cu restul cremei.
Toarna glazura de ciocolata pe suprafata tortului si niveleaza.
Decoreaza cu trufe de ciocolata, fructe proaspete, presara fulgi de ciocolata sau cacao pudra.
Lasa tortul la frigider cel putin 4 ore inainte de servire.
Incearca si reteta de tort trio de ciocolata, tort Amandina sau tort Ferero Rocher. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii