Tort cu crema de ciocolata si blaturi de cacao. Cea mai simpla si delicioasa reteta

Prepara cel mai simplu si delicios tort cu crema de ciocolata si blaturi de cacao. Urmeaza reteta noastra pas cu pas, pentru a obtine un desert perfect pentru orice ocazie!

Tort cu crema de ciocolata si blaturi de cacao. Cea mai simpla si delicioasa reteta

Ingrediente

  • Pentru blat (3 straturi):
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 350 g ciocolata neagra (minim 50% cacao)
  • 500 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
  • 100 g unt
  • 1 plic gelatina (optional, pentru o textura mai ferma)
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau rom
  • Pentru decor:
  • bombonele cocolrate de zahar
  • ciocolata rasa sau cacao pudra
  • fructe proaspete sau confiate

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana obtineti o spuma tare si lucioasa.
Incorporati galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o spatula.
Cerneti faina cu cacaoa si praful de copt, apoi incorporati-le treptat in compozitia de oua, amestecand usor de jos in sus.
Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca complet, apoi taiati blatul in 3 straturi egale.

Topiti ciocolata pe bain-marie. Lasati sa se raceasca putin.
Bateti frisca lichida pana devine ferma.
Intr-un bol mare, mixati untul moale pana devine cremos.
Incorporati ciocolata topita si racita in untul spumat.
Incorporati treptat frisca batuta, amestecand usor cu o spatula pana obtineti o crema omogena.
Daca doriti o crema mai ferma, dizolvati gelatina conform instructiunilor de pe plic si incorporati-o in crema.

Intr-o craticioara, puneti apa cu zaharul si aduceti la punctul de fierbere pana zaharul se dizolva complet.
Lasati sa se raceasca si adaugati esenta de vanilie sau rom.

Asezati primul strat de blat pe un platou si insiropati-l usor cu siropul pregatit.
Adaugati un strat generos de crema de ciocolata si nivelati.
Asezati al doilea strat de blat si repetati procesul de insiropare si adaugare a cremei.
Continuati cu al treilea strat de blat, insiropati si acoperiti tot tortul cu restul de crema de ciocolata.

Decorati tortul cu bombonele colorate de zahar, ciocolata rasa, cacao pudra sau,daca doriti, fructe proaspete sau confiate.

Lasati tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a-l servi pentru a se intari crema si a se combina aromele.

Sfat:
Pentru un aspect mai festiv, puteti adauga decoruri de ciocolata sau fructe pe fiecare strat de crema.
Asigurati-va ca folositi ingrediente de calitate pentru un gust desavarsit.

Incearca si reteta de reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata, tort Amandina sau tort cu crema de mascarpone si ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pufoase cu magiun cu magiun, reteta simpla si usor de facut

Batoane pufoase cu magiun cu magiun, reteta simpla si usor de facut

Incearca reteta noastra simpla si usor de facut de batoane pufoase cu magiun, o gustare delicioasa si satioasa pentru...

Batoane pufoase cu magiun cu magiun, reteta simpla si usor de facut
Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta de prajitura cu foi fragede si gem, un desert clasic, usor de preparat si extrem de gustos. Ideal pentru...

Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa
Cotlete inabusite in unt, cu vin marsala, rosii cherry si usturoi

Cotlete inabusite in unt, cu vin marsala, rosii cherry si usturoi

Reteta de cotlete inabusite in unt, cu vin marsala, rosii cherry si usturoi.

Cotlete inabusite in unt, cu vin marsala, rosii cherry si usturoi
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise