autor:

autor

» » , , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

    Reteta postata pe: 04 decembrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 decembrie 2021

Ingrediente
Blaturi umede (20-22 cm ), 250 g faina, putina sare, 80 g cacao, 400 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu, 2 oua mari, 125 ml ulei, 125 ml cafea tare, 250 ml iaurt simplu, Sos de fructe de padure, 150 g fructe de padure , 100 ml apa, 1 lingurita de zahar, 1 lingurra rasa de amidon, 1 lingurita extract de vanilie, Crema de ciocolata alba, 400 ml smantana pentru frisca, 200 g ciocolata alba, 1 lingurita extract de vanilie, Crema pentru imbracat tortul, 70 ml smantana pentru frisca, 70 g mascarpone, 20 g lapte condensat, vanilie, Decor, 50 g ciocolata alba, 3-4 linguri smantana pentru frisca, colorant, Fructe la alegere, tort gelee, , ,

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Daca doriti un desert cu care sa impresionati musafirii, incercati-l. Crema pufoasa de ciocolata alba se combina perfect cu fructele de padure.
Blaturile se prepara astfel. Amestecati ingredientele uscate intr-un bol cu un tel. Intr-un alt vas amestecati-le pe cele umede si apoi incorporati-le la cele uscate. 
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Impartiti compozitia in doua tavi de 20 sau 22 cm (depinde de cat de groase le vreti, pentru ca le vom taia pe jumatate). Coaceti blaturile 20-30 de minute (depinde de cuptor), pana cand scobitoarea iese curata, Nu lasati mai mult pentru ca se vor usca prea tare. 
Sosul de fructe de padure se prepara extrem de simplu. Puneti toate ingredientele intr-un vas pe foc si lasati sa dea doua, trei clocote. Lasati la racit.
Crema de ciocolata alba se prepara astfel. Topiti ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml de smantana pentru frisca ( din cantitatea data) la baie de abur sau microunde. Amestecati bine pana se omogenizeaza si lasati la racit. Mixati smantana pentru frisca si adaugati din ciocolata racita. Nu mixati mult, sa nu se taie crema.
Pentru crema de imbracat tortul, mixati ingredientele date pana obtineti o compozitie consistenta.
Acum e momentrul sa asamblati tortul. Pe primul blat intindeti din crema de ciocolata iar deasupra distribuiti din sosul de fructe de padure. Asezati al doilea blat, intindeti un strat de crema, apoi sos de fructe de padure. Continuati asa si cu al trilea blat si, la final acoperiti cu ultimul blat.
Lasati tortul la rece 1-2 ore, apoi imbracati-l uniform cu crema pentru decor. Puteti opta sa-l acoperiti in totalitate sau, asa cum am facut eu, sa-l lasati semi naked.
Mai lasati-l la rece macar jumatate de ora. Pentru drip-ul de ciocolata cu care am decorat tortul, am topit ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca si am adaugat colorant mov ( una dintre culorile preferate ale sarbatoritei <3 ). 
Am decorat cu fructe proaspete si carlionti de ciocolata alba.
Fructele le-am pensulat cu tort gelee (gelatina) pentru a pastra prospetimea fructelor si a avea un aspect frumos.
Daca va organizati frumos, veti putea prepara tortul foarte usor, trebuie doar sa aveti rabdare si neaparat sa puneti mult suflet. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Ana , 09 decembrie 2021

    Arata excelent!

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blaturi umede (20-22 cm )
  • 250 g faina
  • putina sare
  • 80 g cacao
  • 400 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu
  • 2 oua mari
  • 125 ml ulei
  • 125 ml cafea tare
  • 250 ml iaurt simplu
  • Sos de fructe de padure
  • 150 g fructe de padure 
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurra rasa de amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema pentru imbracat tortul
  • 70 ml smantana pentru frisca
  • 70 g mascarpone
  • 20 g lapte condensat
  • vanilie
  • Decor
  • 50 g ciocolata alba
  • 3-4 linguri smantana pentru frisca
  • colorant
  • Fructe la alegere
  • tort gelee

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Ana

Arata excelent!

Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe de padure Cheesecake cu fructe de padure

Pentru baza, maruntiti bicuitii intr-un robot si amestecati-i cu laptele si untul topit. Noua ne place baza inalta, dar daca nu o doriti

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Crema de vanilie cu unt Crema de vanilie cu unt

Intr-o craticioara se pun galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Se mixeaza bine pana obtinem o compozitie cremoasa si deschisa la

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pavlova cu nuci caramelizate si cacao