tort cu crema de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
tort cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • -5 oua,5 linguri de apa,10 linguri de zahar,10 linguri faina,1 praf de copt,esenta de rom si de vanilie;
  • -1 pachet de margarina,50 g zahar,100 g ciocolata de menaj,frisca.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Se adauga zaharul si esenta de rom si se bat pana se intareste. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca de jos in sus. Se baga la cuptor in forma de tort. Se tine 15 min la foc tare. Dupa aceea se da la foc potrivit pana se face.

Crema se obtine din frecarea margarinei cu zaharul pana se face spuma. Si dupa se adauga ciocolata rasa, topita la baine-marie. Se amesteca cu margarina si asa se obtine crema. Dupa care se taie tortul in 2 parti, se insiropeaza cu sirop din apa si zahar si zahar vanilat si se umple fiecare strat cu crema de ciocolata si se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise