Tort cu crema de cacao si cafea

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cacao si cafea

Ingrediente

  • Pentru blat
  • -6 oua
  • -10 linguri de faina
  • -10 linguri de zahar
  • -4 linguri apa
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -1 lingurita de praf de copt
  • Pentru crema
  • -6 oua
  • -2 cani de zahar
  • -4 linguri cacao
  • -4 lingurite cafea macinata
  • -500 grame unt nesarat
  • -esenta de rom dupa gust
  • Pentru insiropat
  • -sucul de la o conserva de compot de ananas

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.

Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.

Se adauga galbenusurile, apa,coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina.

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani.

Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema.

Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.

Se taie blatul in 3 , se insiropeaza cu sucul de ananas si se umple cu crema.

Se decoreaza dupa gust.

Se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise