Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g biscuiti digestivi
  • 60 g unt topit
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g smantana fermentata
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Mousse:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca batuta cu 2linguri zahar pudra

Mod de preparare

Biscuitii pisati in robot, amestecati cu untul topit, se rastoarna in forma de tort, se preseaza cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a format blatul, se lasa deoparte.

Pentru crema se amesteca toate ingredientele in robot apoi se rastoarna peste blat.

Pentru copt, se infasoara tava cu folie de aluminiu, se pune intr-un vas mai mare cu apa si se lasa la cuptor 1h; crema trebuie sa se inchege, nu sa creasca precum aluatul la cuptor.

Dupa acest timp, se verifica cu scobitoarea si daca-i gata, se scoate tava si se lasa deoparte sa se raceasca bine.

Pentru mousse, se incalzeste frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta, se da vasul deoparte si se amesteca bine, iar dupa ce s-a racit, se incorporeaza frisca batuta

Se rastoarna in tava peste crema de branza, se niveleaza suprafata, apoi se lasa la frigider pana a doua zi.

Se pune tava pe un platou, se scoate inelul trecand de jur imprejur cu un cutit, apoi se orneaza dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise