Separam ouale, mixam foarte bine albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si apoi le punem peste albus si amestecam incet cu o lingura sau tel. Apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si cacao si amestecam incet pana se omogenizeaza. Punem la copt aluatul la foc potrivit si dupa ce se raceste taiem blatul in 3 fasii subtirele.
Punem un blat in tava in care l-am copt, insiropam putin, punem bastonase din crema neagra peste blat apoi intre ele visine. Acoperim cu crema alba apoi cu al doilea blat. Insiropam, adaugam la fel bastonase de crema neagra, visine si apoi crema alba. Acoperim cu blatul 3 si insiropam. Dam tortul al rece pentru 1 - 2 ore.
Rasturnam pe un platou si il ornam. Pe margine se pun alunele tocate apoi desupra turnam ciocolata topita cu frisca. La final cu o punga trasam o bordura frumoasa si punem cateva floricele pe care acum el putem gasii si in comert.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii