tort cu ciocolata si mousse de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
tort cu ciocolata si mousse de caise

Ingrediente

  • pt blat:6 oua,250 g zahar,300 g faina,10 lg apa,1 praf de copt
  • Pt crema ganache:200 g ciocolata cu lapte,150 ml frisca lichida
  • pt mousse de caise:250 g caise din compot,250 ml frisca lichida,8 g gelatina,90 g zahar
  • Pt glazura:150 g ciocolata amaruie,100 ml frisca lichida,20 g unt

Mod de preparare

Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.

Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune

compozitia si se coace la foc potrivit

timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.E un blat excelent care poate fi taiat cu succes in 3:P

Pt crema ganache:Incalzim frisca,punem ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand se topeste(nu trebuie sa fiarba).Lasam la frigider cateva ore(chiar de seara pana dimineata) si cand e foarte rece mixam bine pana se obtine o crema densa.

Pt moussul de caise:Scurgem caisele,(eu am pus si 2 lg zeama din compot)le facem pure cu blenderul,amestecam cu zahar si punem pe foc pana cand acesta se topeste.Gelatina o punem la inmuiat pt 10 minute in apa rece,o scurgem(daca e sub forma de folii) si adaugam peste caise amestecand pana se dizolva.Batem frisca si amestecam cu caisele reci.

Taiem blatul in 3,punem prima foaie in tava cu inel detasabil,insiropam,punem crema ganache,a doua foaie de blat insiropata,moussul de caise si deasupra ultima foaie de blat.Lasam la frigider pentru 4-5 ore,scoatem pe un platou si turnam glazura.

pt glazura:punem pe foc frisca lichida cu ciocolata si untul si amestecam pana se face ca o crema care curge..Lasam sa se raceasca putin si punem peste tort,pornind din centru.(e bine sa puneti hartie de jur imprejurul platoului,in cazul in care curge glazura sa murdatiti cat mai putin:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise