Mod de preparare pentru blat.
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o spuma.
Se pun galbenusurile intr-un bol, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
Se pun galbenusurile peste albusuri si se mixeaza la viteza mica, se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao, se continua mixarea si se adauga nuca macinata, se mixeaza pana se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava,unsa cu unt si presarata cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru circa o ora. Se verifica daca este copt, cu o scobitoare si daca este copt, se scoate tava si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei foi.
Mod de preparare pentru crema de cafea:
Se pune intr-un bol circa 200 ml lapte dulce, se adauga peste lapte, amidonul, zaharul si se omogenizeaza, se adauga apoi ouale batute spuma.
Se pune 300 m lapte la fiert intr-o cratita, la foc mic, se adauga amidonul si se fierbe, amestecand cu o spatula, asa incat sa nu se prinda de cratita. Cand crema este suficient de tare, se opreste focul si peste crema se adauga untul, cafeaua si se omogenizeaza bine.
Se pune o foaie de blat pe un platou si se insiropeaza cu sirop de la compot de piersici, se pune jumatate din crema, se adauga inca o foaie, se insiropeaza si se pune si restul de crema, se mai pune o foaie si se insiropeaza.
Mod de preparare pentru ornare:
Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga untul si se pun pe foc mic, cand se topeste ciocolata, se toarna peste tort, se toarna si peste felii de banane care au fost asezate pe tort, se asaza bucati de piersici, nuca macinata si se da torul la frigider. Se poate servi a doua zi. Sa aveti pofta dragilor!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii