Blat:
Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul.
Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase.
Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata.
Incorporati faina usor apoi adaugati ciocolata topita. Turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie.
Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune.
Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.
Crema:
Pentru crema mixati crema de branza cu untul si indulcitorul pudra pana ce obtineti o crema consistenta.
Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat. La final ornati cu ciocolata topita si dati la frigider pentru cateva ore sau macar pana ce ciocolata s-a intarit :).
POFTA BUNA!!!
Note: Daca doriti sa mai taiati din calorii, caci acest tort are destule, folositi ciocolata amaruie si inlocuiti zaharul cu indulcitor pudra. Acum ceva timp am incercat sa folosesc crema de branza light dar nu mi-a reusit, asa ca din pacate acest ingredient va ramane full fat. 2
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii