Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata.
Blat: Pe baie de abur se topeste ciocolata impreuna cu untul. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi schimba culoarea si se ingroasa crema. Se adauga ciocolata peste oua si se amesteca. Apoi, se adauga faina, praful de copt si cacao. Se omogenizeaza. Se rastoarna compozitia in tava de tort cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute. Apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scoate. Tava se tapeteaza cu folie alimentara si se pune blatul la loc. Se inteapa cu o scobitoare peste tot, se toarna 3 linguri de visinata pentru a-l insiropa si se aseaza jumatatile de cirese bete deja.
Crema: Se pune gelatina in 100 ml apa rece sa se hidrateze pentru 10 minute. Se topeste ciocolata pe baie de abur, se adauga 200 ml smantana dulce pentru frisca (peste 30 % grasime), se omogenizeaza si apoi se adauga gelatina hidratata. Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca putin. Se bate frisca (500 ml) si apoi se incorporeaza crema de ciocolata. Se amesteca usor si se toarna peste blat. Se baga in frigider pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema. Apoi, se scoate din forma, se pune pe platou si se decoreaza. Eu am folosit cirese cu codite pentru efect :)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii