Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius.
Blat:
1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Pune albusurile intr-un bol cu praful de sare si mixeaza (mai intai la viteza mica, crescand apoi gradual viteza) pana obtii spuma tare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza bine dupa fiecare transa pana la dizolvarea completa a acestuia.
4. Adauga galbenusurile in spuma de albusuri si mixeaza pana la inglobarea acestora. Adauga apoi uleiul si mixeaza cateva secunde.
5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne mixul in spuma de oua de la pasul anterior, in 3 transe, ingloband fiecare transa cu ajutorul unei spatule prinmiscari circulare , de sus in jos.
6. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (18 cm diametru), si introduci tava in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata atunci blatul este copt, in caz contrar mai tii in cuptor cateva minute sub stricta supraveghere).
7. Dupa coacere scoti tava din cuptor si lasi blatul sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta).
8. Taiem blatulin 4 felii egale.
Crema de caramel
ATENTIE! O prepari in momentul asamblarii.
1. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute apoi o dizovi pe bain-marie (eu o pun intr-o canuta si dupa ce se hidrateaza pun canuta intr-un vas cu apa clocotita)
2. Pui smantana lichida rece intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si mixezi (mai intai la viteza mica, apoi cresti viteza) pana cand devine aerata si creste in volum.
3. Adaugi caramelul si gelatina dizolvata, si mixezi pana la incorporare.
Crema de mascarpone si cafea
1. Pui smantana lichida rece intr-un bol inalt impreuna cu zaharul si mixezi (mai intai la viteza mica, apoi cresti viteza) pana cand devine aerata si creste in volum.
2. Adaugi mascarponele si mixezi bine, pana la incorporarea completa a acestuia, apoi adaugi cafeaua instant si mixezi cat sa o inglobezi corect in compozitie.
Asamblare:
1. Intr-o tava detasabila (18 cm diametru), tapetata cu folie alimentara sau cu hartie de copt, pui prima felie de blat, o insiropezi usor, adaugi jumatate din crema de caramel, nivelezi, apoi a doua felie de blat pe care o vei insiropa putin, crema de cafea, nivelezi, urmatoarea felie de blat (pe care o vei insiropa) si cealalta jumatate de crema de caramel, nivelezi, si pui ultima felie de blat (pe care o vei insiropa).
2. Introduci tava in frigider pentru 4 ore minimum.
3. Pentru prepararea cremei pe care o vei folosi la decor procedezi ca la crema de mascarpone si cafea.
4. Pune crema intr-un pos cu dui pentru volanase (poti folosi orice dui iti place) si orneaza tortul cu multa dragoste (ingredietul secret al oricarei retete). :)
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii