Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine.Se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, iar la urma, mestecand foarte usor,praful de copt si faina. Se pune hartie de copt intr-o tava normala si se coace la foc potrivit.Dupa ce este gata, se scoate si cand e rece, se taie in 3 pe orizontala si se decupeaza formele dorite (3 si 1 la mine) sau se lasa simplu. Se poate coace din prima intr-o tava in forma de inimioara sau altceva, dupa preferinta.
Siropul:
Se insiropeaza blatul cu zeama de la un compot de fructe(pere, cirese, piersici, etc.) sau se poate face un sirop de zahar ars.
Crema :
Frisca se mixeaza pana se intareste. Capsunii( 1,2 kg aprox.pentru ca trebuie sa ramana si la ornat) se spala si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul (5 linguri sau dupa gust, cat vrem de dulce sa fie crema) si vanilia si se zdrobesc capsunii cu furculita , apoi se amesteca cu frisca.
Blatul taiat se aseaza pe un platou, prima data partea de jos, care se insiropeaza apoi se pune peste blat jumatate din crema de frisca cu capsuni.Se pune al doilea rand de blat, se insiropeaza si se pune restul de frisca.Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza. Peste blat, se pun capsuni taiati in jumatati si rondele de banane sau alte fructe, dupa preferinta.Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe plic si se pune peste fructe. Se da la rece cel putin 4 ore.Este un tort de vara foarte bun, eu l-am facut cu ocazia zilei de nastere a sotului meu.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii