Pt blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile unul cate unul, apoi faina. Se invarte numai intr-un singur sens. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau intr-o tava cu foaie de copt. Se tine la copt cca. 45 min (se verifica dupa 30 min cu o scobitoare). Se lasa la racit si se taie in 3 felii egale.
Pt crema: Pentru prepararea cremei, incepem prin a topi ciocolata. Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit intr-o craticioara, pe baie de aburi. Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le punem intr-un castron mare, le amestecam cu zaharul tos pana se inglobeaza complet, adaugam faina in ploaie. Amestecam din nou pana la inglobare Intr-o cratita, punem cantitatea de lapte necesara, adaugam pliculetele de zahar vanilinat si lasam pe foc pana incepe sa se incalzeasca laptele usor si adaugam prima compozitie. Cand crema s-a ingrosat turnam ciocolata topita si se amesteca continuu.
Pt ornat: frisca, capsuni, ciocolata topita sau glazura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii