Tort cu capsuni si ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si ciocolata

Ingrediente

  • Blat;6 oua,150 g zahar,120 g faina,esenta rom,2 g de sare
  • Crema;400 g iaurt de capsuni,250 g branza fina de vaci(20%grasime),150 g zahar pudra,10 g gelatina alimentara,10-12 trufe de ciocolata
  • Glazura;80 g praf de budinca cu aroma de capsuni(2 plicuri),750 ml lapte,120 g zahar,50 g unt
  • Decor;10 capsuni,100 g ciocolata

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.Blatul copt se lasa sa se raceasca

2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.

3.Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima jumatate de blat,se toarna deasupra crema fina de iaurt,se presara pe toata suprafata bucati mici de trufe(se taie fiecare trufa in 4),se vine cu cealalta jumatate de blat deasupra,se preseaza usor cu mana,deasupra se toarna budinca fierbinte preparata conform instructiunilor de pe plic ,dar in care am pus untul si am frecat-o bine pana s-a omogenizat perfect si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sa se intareasca.

4.Deasupra se orneaza cu jumatati de capsuna trase in ciocolata lichida(am topit inainte ciocolata la bain-marin) si cu restul de ciocolata ramasa.Se mai lasa 30 de minute la rece sa se inatareasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise