Autor:
ica (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 14 martie 2010
Ingrediente
1 l de lapte, 10 galbenusuri, 500 gr zahar, 4 pliculete de zahar vanilat, 500 gr de frisca, 500 gr iaurt de capsuni lichid, 4 plicuri de gelatina de capsuni, 500 gr capsuni, 500 gr banane, piscoturi sau blat de tort
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se fierbe laptele din care se rezerva 200 ml pt a dizolva gelatina.Cind laptele incepe sa fiarba, se adauga galbenusurile frecate bine cu zaharul si se fierb pina se ingroasa un pic ca o smintina groasa cam 2-3 minute.Se adauga gelatina se lasa sa dea doua trei clocote pina se dizolva bine gelatina si se opreste focul, imediat se adauga iaurtul rece si se lasa sa se raceasca apoi se adauga frisca.
Se tapeaza o tava cu folie de plastic se pun fructele taiate cubulete,se adauga crema iar deasupra se pun piscoturi sau blat de tort
Se lasa la rece citeva ore sau mai bine de pe o zi pe alta.Cind este gata se intoarce astfel incit blatul ramine la baza.
Se orneaza cu frisca sau mai simplu cu nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un
review
Se amestecă zahărul cu apa și se pun la fiert, până se obține un sirop, care se lasă
0 voturi
0 comentarii
2h 15 min
Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate