1.Se prepara blatul din albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile zdrobite.Se adauga si faina cernuta si esenta si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei.
Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt cca 40 de minute la foc potrivit.Se scoate blatul copt din forma se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.
2.Se monteaza tortul in forma in care am copt blatul astfel;
marginea formei se imbraca cu rondele de ananas,scurse bine de zeama al caror orificii le-am umplut cu jumatati de capsuni.Se aseaza usor primul disc de blat,usor insiropat cu zeama ramasa de la compot.
Se prepara crema de capsuni amestecand iaurtul cu gemul de capsuni,apoi cu gerlatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece si am topit-o la bain marin(fara a o fierbe) si apoi am turnat-o in fir subtire in crema de iaurt.
Se toarna crema de iaurt primul blat insiropat apoi se presara pe toata suprafata bucati de capsuni.
Se vine deasupra cu al doilea blat si el usor insiropat cu compot.
Se prepara a doua crema amestecand bine iaurtul cu zahar pudra si vanilia apoi incorporam gelatina hidratata si topita la fel ca la crema de capsuni.
Se toarma aceasta crema deasupra blatului iar deasupra ei presaram pe toata suprafata bucatele de ananas scurse bine de sirop.
Deasupra se acopera cu ultimul disc si el usor insiropata si se da la frigider cel putin 2-3 ore,sa se intareasca ,dar de preferat este sa il lasam de seara pana a-2 azi.
3.Se scoate tortul din forma ,se trece pe un platou apoi se decoreaza cu ciocolata topita la bain marin in care am incorporat untul.Se decoreaza cu inele de ananas si decorul din albus cu zahar pudra,pe care le-am pregatit cu cateva zile inainte si pe care le-am lasat sa se intareasca.Se serveste tortul portionat.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii