Tort cu caise rapid și răcoros

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu caise rapid și răcoros

Ingrediente

  • 1 blat de tort din comerț
  • pentru cremă:
  • 12-14 caise bine coapte
  • 800g iaurt 10% grăsime (iaurt Pilos de la Lidl)
  • 200g smântână 20% grăsime
  • 7-8 linguri zahăr (dar depinde cât vreți de dulce)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 plicuri gelatină (dr. Oetker)
  • 100g afine pentru decor (opțional)
  • o felie pepene galben pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop de zahăr (dar se poate folosi și zeamă de compot)

Crema:

-se pune gelatina la hidratat într-o cană cu apă rece minim 10 minute

-se scot sâmburii caiselor,

-se mixează pulpa de caise

-separat, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, smântâna și iaurtul (fie cu telul, fie cu mixerul)

-gelatina hidratată se dizolvă la bain-marie sau la foc foarte mic până la fluidizare dar fără să ajungă la fierbere

-în frișca formată se toarnă gelatina topită și răcorită și se amestecă bine

-într-o cratiță ceva mai mare decât blatul se așează o folie de plastic transparent umezită pe partea care este în contact cu cratița

-peste folie se așează bucățile de felie de pepene, afinele și/sau alte fructe care urmează să apară deasupra tortului

-peste fructe se toarnă o treime din crema de frișcă cu gelatină

-se pune prima felie de blat și se stropește cu sirop (nu prea mult să nu se înmoaie prea tare)

-peste cele două treimi de cremă de frișcă rămase se toarnă mix-ul de caise și se amestecă bine

-se toarnă jumatate din crema astfel formată peste prima felie de blat din cratiță apoi se așează a doua felie de blat, cealaltă jumătate de cremă și a 3-a felie de blat (deasupra rămâne blat)

-se acoperă tortul cu folia transparentă și se introduce în frigider minim 3 ore

-după aceea se scoate și se răstoarnă pe o farfurie îndepărtând folia transparentă.

Poate am dat prea multe detalii dar în fapt este foarte simplu de preparat!

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise