autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2021

Ingrediente
4 oua mari, 4 linguri zahar brut, 1 praf de sare, 2 linguri cafea boabe proaspat macinata(tonuri: vanilie bourbon, fructe, caramel, nuci), 1 lingura cacao neagra, 4 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, Pentru insiropat blatul: 1 cafea expresso lunga, Pentru crema:, 250 gr mascarpone, 2 galbenusuri, 4 linguri zahar brut, 1 cafea expresso scurta, 1 lingura gelatina granule, Pentru glazura:, 100 gr ciocolata amara, 100 gr ciocolata cu lapte si alune, 200 ml smantana pentru frisca, Pentru decor:, Cacao neagra, bombonele, boabe de cafea trase in ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga cate un galbenus, se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt, cafeaua macinata, cacaoa. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu o spatula. Se pune aluatul intr-o tava de 24 cm(din silicon am folosit eu) cu fundul captusit cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se inlatura hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet. Se taie blatul in doua, obtinand doua foi.

Pentru crema: cele doua galbenusuri se amesteca cu zaharul. Se mixeaza pe baie de aburi pana se topeste zaharul, aproximativ 15-20 minute. Gelatina granule se pune la hidratat in cafeaua rece. Dupa 10 minute se pune pe flacara foarte mica pana gelatina este dizolvata. Se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga mascarponele si se mixeaza usor pana la incorporare. Se da crema la congelator pentru 15 minute. Eu am lucrat cu congelatorul din criza de timp, se poate da si la frigider, dar atunci lasati putin mai mult…

Asamblare: se insiropeaza primul blat cu jumatate din cafeaua pregatita si racita. Se adauga jumatate de crema, se intinde si se uniformizeaza crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza cu restul de cafea. Cele doua tipuri de ciocolata se rup in bucati, se adauga smantana pentru frisca si se topeste pe baie de aburi. Ciocolata astfel topita se toarna peste tort, doar jumatate, pana se imbraca toata suprafata in ciocolata lasand sa curga si pe margini. Ciocolata ramasa o dam la congelator pentru 15 minute. Mixam ciocolata racita pana capata consistenta. Cu acest ganache imbracam marginile tortului.

Pentru decor: am pudrat tortul cu cacao, am trasat linii cu ajutorul unui instrument de taiat pizza, am folosit boabe de cafea trase in ciocolata, bombonele. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul,

1 vot    2 comentarii
4h 25 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cafea boabe proaspat macinata(tonuri: vanilie bourbon
  • fructe
  • caramel
  • nuci)
  • 1 lingura cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru insiropat blatul: 1 cafea expresso lunga
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 cafea expresso scurta
  • 1 lingura gelatina granule
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata cu lapte si alune
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • Cacao neagra
  • bombonele
  • boabe de cafea trase in ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema mascarpone si capsuni