Tort cu cafea si ciocolata

Reteta de tort cu cafea si ciocolata. Tort cu cafea si ciocolata reteta pas cu pas. Reteta de tort cu cafea. Reteta de tort cu ciocolata. Retete de tort.

Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cafea boabe proaspat macinata
  • 1 lingura cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru insiropat blatul:
  • 1 cafea expresso lunga
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 cafea expresso scurta
  • 1 lingura gelatina granule
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata cu lapte si alune
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • cacao neagra
  • bombonele
  • boabe de cafea trase in ciocolata

Mod de preparare

Reteta de tort cu cafea si ciocolata este preferata mea. Ador combinatia de cafea si ciocolata, iar dulciurile pe care le prepar cel mai des contin neaparat aceste ingrediente.

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga cate un galbenus, se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare.

Se amesteca faina cu praful de copt, cafeaua macinata, cacaoa. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu o spatula.

Se pune aluatul intr-o tava de 24 cm (din silicon am folosit eu) cu fundul captusit cu hartie de copt

. Se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se inlatura hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet. Se taie blatul in doua, obtinand doua foi.

Pentru crema: cele doua galbenusuri se amesteca cu zaharul. Se mixeaza pe baie de aburi pana se topeste zaharul, aproximativ 15-20 minute. Gelatina granule se pune la hidratat in cafeaua rece. Dupa 10 minute se pune pe flacara foarte mica pana gelatina este dizolvata. Se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga mascarponele si se mixeaza usor pana la incorporare. Se da crema la congelator pentru 15 minute. Eu am lucrat cu congelatorul din criza de timp, se poate da si la frigider, dar atunci lasati putin mai mult.

Asamblare: se insiropeaza primul blat cu jumatate din cafeaua pregatita si racita. Se adauga jumatate de crema, se intinde si se uniformizeaza crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza cu restul de cafea.

Cele doua tipuri de ciocolata se rup in bucati, se adauga smantana pentru frisca si se topeste pe baie de aburi. Ciocolata astfel topita se toarna peste tort, doar jumatate, pana se imbraca toata suprafata in ciocolata lasand sa curga si pe margini. Ciocolata ramasa o dam la congelator pentru 15 minute. Mixam ciocolata racita pana capata consistenta. Cu acest ganache imbracam marginile tortului.

Pentru decor: am pudrat tortul cu cacao, am trasat linii cu ajutorul unui instrument de taiat pizza, am folosit boabe de cafea trase in ciocolata si bombonele de zahar rotunde si in forma de inimioara.

Eu zic sa incercati reteta de tort cu cafea si ciocolata macar o data, o sa va placa negresit. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise