Intai coacem blatul, pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi incorporam cu grija faina cernuta impreuna cu cacaua, cca 25 de minute la 180 de grade. Cat se racoreste blatul pe un gratar, ne apucam de crema. Punem gelatina intr-un vas, cu apa rece, cat s-o acopere. Capsunile, spalate, curatate le transformam in piure, cu ajutorul unui blender. Batem frisca. Mixam branza de vaci, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si piureul de capsuni. Incorporam si frisca.
Punem vasul cu gelatina hidratata la bain marie pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema. Asezam pe un platou blatul, il insiropam, punem in jurul sau inelul formei de copt detasabile si turnam crema, apoi o nivelam. Eu am turnat crema intr-un vas Jena, captusit cu folie de plastic, am nivelat am asezat blatul deasupra si l-am insiropat.
Dam la frigider cca 3 ore. Punem la fiert zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa scada siropul care se formeaza. Eu, ca sa fiu mai sigura, am pus in ultimul minut de fierbere jumatate de plic de Tort jelee rosu (Dr. Oetker). Ar fi trebuit sa scurg siropul, sa scap de samburii de la zmeura, dar nu am avut timp. Pacat. Am turnat jeleul caldut peste tortul scos din frigider. Am ornat cu capsuni, zmeura (asta a fost de la congelator...) si felii de piersica.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii