Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu blat cu gem de gutui

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua de rata;
  • -4 linguri de zahar;
  • -250 gr.gem de gutui;
  • -1 lingura de cafea solubila;
  • -1 lingura de cacao;
  • -1 plic praf de copt;
  • -100 gr.unt,grasime 80%;
  • -4 linguri faina de grau;
  • -1 praf de sare.
  • Mod de preparare pentru crema:
  • -1 kg.smantana cu grasime 30%;
  • -5 linguri zahar;
  • -100 gr.dulceata de fructe de soc cu afine;
  • -1 lingurita cafea solubila.
  • Pentru ornat si insiropat:
  • -100 gr.ciocolata 74% cacao;
  • -200 ml.sirop din compot de prune.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa.

Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema.

Se unesc cremele de albusuri cu cele de galbenusuri,se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt, cacaua, cafea solubila, gemul de gutui, untul topit si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza usor pana la incorporare completa.

Se pune hartie de copt intr-o tava detasabila cu diametrul de 23 cm.,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa 50 minute.Se scoate tava din cuptor si se lasa pe aragaz pana se raceste.

Mod de preparare pentru crema:

Se pun in robot smantana, zaharul si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o frisca suficient de tare.

Se iau cu o paleta circa 3 linguri de frisca si se amesteca cu dulceata de soc in amestec cu afine.

Se portioneaza blatul in trei foi,aproximativ egale.

Se pune intr-o tava o foaie de blat, se insiropeaza si se pune frisca cu dulceata.

Se asaza inca o foaie de blat,se insiropeaza.

Se mai iau trei linguri de frisca si se amesteca cu o lingurita de cafea solubila,se pune crema peste al doilea blat,se intinde in mod egal peste toata foaia.

Se aseaza si ultima foaie de blat, si se insiropeaza.

Se pune restul de frisca intr-un posh si se orneaza tortul dupa preferinte.

Se rup bucatele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan,se pune punguta intr-o oala cu apa fierbinte si se lasa sa se topeasca,dupa care se fac forme pe o foaie de hartie de copt.Se lasa sa se intareasca ciocolata dupa care se asaza pe tort.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise