Intr-un castron se bate grasimea vegetala cu zaharul pina se obtine o crema usoara.Se adauga galbenusul si oul,pe rind ,amestecind bine dupa fiecare.Se adauga vanilia.Se combina faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea;se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut,amestecind bine dupa fiecare adaos.
Se toarna uniform intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace timp de 30-35 de min,sau pina cind o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.Se lasa sa se raceasca pe gratar.
Intr-o cratita se combina zaharul,amidonul si sare.Se scurge ananasul,pastrind siropul.Se adauga apa in sirop aproximativ jumatate de cana.Se toarna in cratita si se amesteca.Se da in clocot pe foc potrivit;se fierbe amestecind 2 minute,pina se ingroasa.Se ia de pe foc,se adauga untul si sucul de lamiie si dupa ce se raceste adaugam si bucatile de ananas.
Se da deoparte o treime din umplutura.Taiem blatul in doua si punem crema.Deasupra intindem restul de umplutura,iar pe marginea tortului intindem glazura.
Glazura:Intr-o cratita groasa mare pe foc mic sau in bain-marie,se combina zaharul,albusurile,apa si sarea de lamiie.Cu un mixer,se bate amestecul la viteza mica pe foc mic,pina cind glazura ajunge la 71 de grade,circa 8-10 min.Se toarna intr-un castron mare;se adauga vanilia.Se bate la viteza maxima pina cind se formeaza creste tari,circa 7 min.Se pastreaza la frigider.
Cui i se pare greu de facut glazura poate pune frisca.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii