Blat:
Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se bate spuma untul cu zahar; se adauga ouale si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao si se omogenizeaza.
Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu pereti detasabili (diametrul 24 cm) cu hartie de copt iar marginile se ung cu unt. Se toarna aluatul in tava, se niveleaza si se coace pentru 25 de minute. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Crema:
Se mixeaza frisca lichida (rece, de la frigider!) apoi se adauga praful intaritor/ gelatina (dupa ce a fost lasata in apa rece pentru 10 minute apoi topita la bain-marie). Separat, se mixeaza mascarpone cu visinata/ lichiorul si zaharul; se inglobeaza treptat frisca.
Se pune blatul din nou in forma (dupa ce s-a scos hartia de copt) si suprafata se placheaza cu visine iar deasupra se aseaza crema. Se da tava la frigider pentru 1 ora.
Mousse de ciocolata:
Se bat albusurile si se inglobeaza treptat zaharul. Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga 50 ml frisca, galbenusurile si se omogenizeaza. Se bate restul de frisca si se incorporeaza gelatina apoi albusul batut si ciocolata; se rade pastaia tonka si se amesteca in compozitie. Se repartizeaza spuma de ciocolata peste crema si se da din nou tortul la frigider pentru minim 1 ora (sau chiar peste noapte).
Se desprinde tortul din forma, se aseaza pe un platou iar de jur imprejur se incrusteaza napolitanele. Se aseaza ornamentele si tortul poate fi servit.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii