Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul cate unul.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.
Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il punema sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca avem 2 forme identice de blat impartim aluatul in jumatate si coacem cele doua blaturi in jur de 30 de minute (va recomand sa procedati astfel). Cand blatul este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Eu am lucrat cu 2 forme, asa ca nu a fost nevoie sa mai tai blatul in jumatate.
Cat timp se coace blatul tortului, noi pregatim crema: topim zaharul, pana devine lichid si auriu. Punem foile de gelatina la muiat. Turnam laptele fierbinte si lasam sa fiarba, avand grija sa amestecam pana se topeste zaharul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul. Le incorporam in siropul caramel fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in apa si mixam compozitia. Incorporam treptat frisca, apoi albusurile batute spuma. Crema o punem la frigider 2-3 ore inainte sa o folosim.
Ar fi bine sa lasam tortul macar 2 ore inainate sa il servim in frigider. Il ornam cu frisca si bomboane colorate, in ton cu carnavalul…
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii