Blaturile.
Ambele blaturi se pregatesc in felul urmator:galbenusele sa freaca cu zaharul pina devin cremoase, dupa care se adauga ingredientele in ordinea enumerarii lor, pentru fiecare blat in parte.
Se coc la foc potrivit, in tava unsa si infainata si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema.
Galbenusele si albusurile sa freaca bine (cu mixerul la viteza mare) cu zaharul, vanilia si apoi se adauga laptele.Se pun in bain marie si se freaca in continuare pina se ingroasa.Eu am pus direct pe foc, dar trebuie avut mare grja , pt ca este o crema extrem de delicata si se poate taia imediat.Nu trebuie fiarta mai mult decit este nevoie.In momentul in care ati vazut ca se ingroasa,imediat o luati de pe foc.
Se lasa la racit si se adauga, la fel , cu mare grija si treptat, untul frecat spuma.
Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale.In una se pune ciocolata topita si racita usor, iar in cealalata se pune dulceata de fragute sau capsuni si romul.Este mult mai aromat tortul daca puneti dulceata de fragute.
Apoi se trece la montarea tortului.Blaturile nu se insiropeaza, se folosesc asa cum sunt.
Blaturile se taie pe lungime si se umplu alternativ ,in felul urmator:pe blatul ci nuca se pune crema cu fragi, iar pe blatul cu ciocolata(cacao), se pune crema cu ciocolata.Se imbraca in crema si se orneaza cu ce vreti...
La fel de bine se pot coace blaturile in forma rotunda , daca asa va place.
Este o reteta foarte veche si un desert ff gustos.
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii