Blatul:
Intr-un vas,batem albusurile spuma cu zaharul pudra si apa rece,dupa care adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si amestecam bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Punem compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incalzit cca.35-40 min.la 180 grade.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.
Crema ganache:
Se pune frisca la bain-marie impreuna cu ciocolata data pe razatoare.Dupa ce se raceste, crema se tine la frigider pana a doua zi,cand se bate cu mixerul pana obtinem consistenta necesara.
Siropul : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se insiropeaza si se orneaza dupa imaginatie.
Este un tort delicios,fin,usor,nu este gretos.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii