Blat: Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca cele 2 compozitii si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace iar cand este rece se taie pe 3 nivele si se insiropeaza putin cu sirop format din apa, zahar si esenta de rom
Crema: Se topesc impreuna si se pune la rece peste noapte. Cand s-a racit se bate bine cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa.
Pasta de zahar: Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva, nu trebuie sa fiarba si se adauga mierea. Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Ca sa-l intindeti bine inmuiati mainile in ulei.
Dupa ce am insiropat foile de tort punem crema in interior, ultima foaie o ungem cu putina crema. Apoi lucram pasta de zahar, intindem o foaie cu care acoperim tortul iar din restul ramas decupam si facem guler, cravata, buzunar.
Am facut acest tort pentru sotul meu la implinirea celor 36 de ani, toti invitatii au fost foarte incantati!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii