Blatul:
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pentru 10 minute pana ce amestecul s-a albit si a crescut mult. Se adauga uleiul, apoi laptele, continuand amestecarea.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se adauga peste restul ingredientelor. Se imbraca in hartie de copt o tava lunga de cozonac si se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute.Se lasa sa se racesca.
Crema:
Se prepara budinca conform instructiunilor, apoi se lasa sa se racesca. Untul aflat la temperatura camerei se bate spuma. Se incorporeaza untul, lingura cu lingura in budinca rece.
Din blatul racit se decupeaza un triunghi care va fi acoperisul cabanei. Partea ramasa se insiropeaza, se unge cu crema, se aseaza bananele, iar de o parte si de alta a acestora se pun piscoturi. Se umple cu crema si se aseaza ,,triunghiul,,decupat sub forma de acoperis. Se imbraca cu crema ramasa si se presara fulgi de cocos. Se infige un betisor de scortisoara sugerand cosul de fum

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii