Tort bustiera 2

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort bustiera 2

Ingrediente

  • Blat 1: o forma inimioara de silicon
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de haina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura si jumatate de ulei
  • Blat 2 : o forma normala patrata,mica
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • jumatate de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • Crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 brinza mascarpone
  • 2 banane
  • 3 linguri de ciocolata finneti
  • Decorul e facut din bomboane marshmallow
  • Sirop: apa, zahar si esenta

Mod de preparare

Blatul 1: in forma de inimioara daca nu aveti o veti decupa la final ca sa fie ca o inimioara :)

Se bat albusurile spuma se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste spuma, se adauga si faina cu praful de copt.

Blatul 2

Se proceseaza la fel ca la batul nr 1

Crema :

Frisca se bate bine dupa care se amesteca cu brinza mascarpone si se mixeaza putin, bananele se taie marunt si se amesteca si ele si ciocolata la fel se adauga peste compozitie se amesteca bine toate pina se omogenizeaza

Asamblarea tortului

Blatul inimioara se taie in doua se insiropeza si se umple cu crema se da la frigider pentru o ora, crema ramasa se pastreza pentru sini.

Blatul doi :

Luam doua boluri si taiem blatul in forma lor, dupa care fiecare rotund se taie in doua.

Se pune un blat in bol se insiropeaza, se umple cu crema si deasupra celalalt blat, la fel se procedeaza si cu bolul celalat si acestea se da la frigider pentru o ora

Dupa o ora scoatem din frigider blaturile si le asamblam, punem sini pe centrul inimioarei si incepem sa o imbracam cu martipanul nostru.

Sper ca v-a placut si voua acest tortulet , sarbatoritului i-a placut foarte mult!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise