Tort Broscuta testoasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Broscuta testoasa

Ingrediente

  • - 2 rulade cu umplutura ce va place (ciocolata, vanilie, capsuni)dar sa nu fie acoperite cu ciocolata
  • Pentru crema ( diplomat)
  • -500 ml frisca lichida
  • - 2 oua
  • - 20 gr. gelatina
  • - 100 gr.zahar
  • - 2 plicuri zahar vanilinat
  • - 1 cutie compot de ananas ( 400 gr)

Mod de preparare

Toata complexitatea acestui tort este montarea lui.

Pentru inceput preparam crema.( eu am facut crema \"diplomat\" dar se poate folosi orice crema care nu este prea moale si sa nu fie prea grasa , pentru ca se foloseste multisoara )

Bun sa incepem. Gelatina se pune la inmuiat in sucul de la compotul de ananas incalzit putin ( trebuie tinuta cam 1/2 de ora daca gelatina este laminata iar dacaeste granule mai putin ,vezi instructiunile de pe plic)

Cele doua albuse se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, iar la final se adauga cele doua galbenusuri. Se amesteca ouale batute cu gelatina si sucul de la compot, se pune pe foc si se amesteca continuu pina ce compozitia are consistenta unei smantani. Se lasa sa se raceasca si intre timp se bate frisca tare. Cand compozitia de oua s-a racit se amesteca cu frisca si ananasul taiat cubulete mici, amestecand usor. Acum ca avem crema preparata trecem la montarea tortului.

Cele doua rulade se taie in felii de 1cm grosime. Un bol mai mare sau un lighenas care are forma sferica in interior se foreaza cu folie transparenta si se aseaza felii de rulada , incepand din partea de jos si treptat urcand pe marginile bolului(trebuie sa ramana spati in mijloc ca si cum ar fi un bol).Cand este acoperit tot bolul se toarna crema pina la marginea de sus a bolului , si se acopera crema cu felii de rulada formand un capac, care se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider( cel mai bine pina in ziua urmatoare) pentru a se intarii bine crema .

A doua zi se desface folia si se rastoarna pe platoul unde va fi servit tortul.

Pentru a termina le punem piciorusele , codita si capul ce sunt de fapt capete de corn sau magdalene lunguiete nu rotunde.

Un spectacol pentru cei mici si pentru cei mari ( in final toti avem un copil in noi )Eu l-am facut pentru ziua mea si a placut mult de tot.

Merita sa incercati, pare un pic mai dificil dar nu este de loc si merita efortul atunci cind vezi fetele celor din jur atunci cand vad tortul si satisfactia cand il probeaza.

Animo!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise