Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente
Pt un blat:
se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza cu zahar pana se formeaza o spuma tare si zaharul s-a topit.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta cu praful de copt.Se coace in tava tapetata cu hartie pt copt.
Blaturile le-am taiat in doua si le-am insiropat.
Pt crema:
se pune gelatina cu putina apa la hidratat.
se bat ouale cu zaharul, se pun pe baie de aburi si se bat bine pana se formeaza o crema groasa. se adauga gelatina si zaharul vanilat.o dam deoparte sa se raceasca.
frisca se mixeaza cu zaharul praf si se amesteca cu crema racita.
se umple tortul, se orneaza cu 400ml frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii