Blat
Cele 8 albusuri de ou se bat spuma, adaugam zaharul, apoi se adauga nucile macinate si amestecul de faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt si sarea. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere depinde de cuptor. Verificati dupa 30-40 de minute. Este gata atunci cand scobitoare iese curata.
Atentie! Cuptorul se incaleste in prealabil la 180 grade Celsius!
Crema de ciocolata: Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma.
Separat se freaca cu o lingura galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa. Se racoreste compozitia, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata pana la incorporarea totala.
Crema de vanilie:
Se amesteca cele 4 galbenusuri de ou cu zaharul vanilat, zaharul, amidonul de porumb si cu aproximativ 250 ml lapte rece.
Se incalzeste restul de lapte - 450 ml, iar cand aproape a dat in fiert, se toarna in fir subtire amestecul din oua si se amesteca continuu pana ce crema se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat 450 ml frisca lichida (50 g de frisca lichida se bate , se adauga plicul intaritor pt. frisca si se orneaza la final tortul).
Montarea tortului
Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.
Se pune prima data crema de ciocolata,iar peste ea se toarna crema de vanilie, se niveleaza si se lasa la rece cateva ore,cel mai bine ar fi pana a doua zi.
Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se acopera cu frisca batuta. Eu am ornat si cu margarete Dr. Otcker.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii